11.03.2014թ. քիմիայի ուսուցչուհի Ա.Կարապետյանը 9ա դասարանում կազմակերպեց բաց դաս «Կերակրի աղ» թեմայով :
Դասի նպատակն էր
ա/ Կերակրի աղի մասին աշակերտ ների գիտելիքների համակարգում և ամփոփում
բ/ Կերակրի աղի կիրառման ոլորտների և մարդկային օրգանիզմի վրա ազդեցության դիտարկում, պատմաաշխարհագրական փաստերի քննարկում
գ/ Աշակերտների մոտ գիտելիքների հմտության և կարողության ձևավորում
դ/ Աշխարհագրություն, կենսաբանություն, պատմություն, գրականություն առարկաների միջև միջառարկայական կապերի բացահայտում
Դասի սկզբում աշակերտները ներկայացրին խմբային հետազոտության արդյունքները`զեկուցումները: Զեկուցումներում մանրանասնորեն ներկայացրին քիմիայի միջառարկայական կապերը դպրոցում ուսուցանվող այլ առարկաների` գրականության, աշխարհագրության, պատմության, կենսաբանություն հետ: Սովորողների բացատրությունները զուգորդվում էին սալիկահանդեսի ցուցադրմամբ: Խմբերը փորձնական ճանապարհով պարզեցին կերակրի աղի որակական բաղադրությունը և կատարեցին թեստային աշխատանք: Անրադարձան նաև աղի կիրառություններին, դրա օգտակար և վնասակար ազդեցություններին: խմբերի աշխատանքն ավարտվեց աղի մասին ժողովրդական ասացվածքներով: Վերջում կատարվեց անդրադարձ և ինքնագնահատում: Ուսուցչուհին ամփոփեց կատարված աշխատանքներն ու գնահատեց բոլորին: |